Despre noi

ELIT România, membru al grupului ELIT Group şi Rhiag, a fost înfiinţată în anul 1999. În decursul celor 17 ani de existenţă pe piaţă, a construit pentru clienţi o reţea de distribuţie de 23 filiale şi puncte de desfacere. ELIT pune la dispoziţie piese de calitate superioară, oferind de asemenea piese de schimb sub mărcile proprii VECTOR și STARLINE. Având în vedere cerinţele clienţilor şi dezvoltarea continuă a industriei auto, ELIT îşi diversifică sortimentul de produse ca reacţie la noile trenduri. 

Cum se deduce încă din logo, ELIT nu este doar un furnizor de piese de schimb, ci oferă soluţii complete pentru desfăşurarea activităţii în condiţii optime, clienţilor săi. De la programul informatic de identificare și comenzi ELIT eCAT şi până la tehnica pentru service-uri auto, clienţii nu mai pierd timp valoros în căutarea furnizorilor diferitelor piese componente, ci le pot comanda pe toate la ELIT România.

ELIT – oferta de piese de schimb

Piese de şasiu – o ofertă fără concurenţă pe piaţă într-un sortiment complet de piese auto. Toate grupele de piese sunt disponibile în cele mai multe cazuri în câte 3 game – de la cele premium până la piese pentru autoturisme mai vechi, la preţuri foarte accesibile. Printre furnizorii de bază se numără BREMBO, TEXTAR, ROADHOUSE, LEMFORDER, SWAG, RTS, SACHS sau KYB.

În sortimentul pieselor pentru motor, ELIT oferă produsele unor furnizori de marcă recunoscuți pentru echipare de prim montaj, asigurând astfel o calitate înaltă a pieselor auto pentru service-uri. Principalii furnizori de filtre sunt companiile UFI şi KNECHT, iar pentru aplicaţiile asiatice oferim marca NIPPARTS. Cea mai largă ofertă de filtre de polen este garantată de către marca Corteco. De asemenea în oferta de filtre există şi marca americană K&N care oferă filtre de aer de înaltă performanţă. Printre furnizorii celorlalte piese de motor se numără ContiTech, INA, LuK, Elring şi Sachs.

În domeniul electronicii şi electricii auto, ELIT oferă soluţii complete datorită prezenței în portofoliu a unor renumiţi producători de piese OE de pe piaţă cum ar fi: Bosch, Siemens, Hella și Pierburg. Datorită acestor lideri în domeniul electricii auto, ELIT se poate lăuda cu o ofertă foarte largă de piese electro pentru maşini mai vechi, dar şi pentru cele mai moderne autoturisme de pe şoselele din România. Printre alţi furnizori din acest domeniu mai putem enumera firmele: Facet, Cargo și HC Parts. Sortimentul conţine bineînţeles și elemente de aprindere, bujii cu scânteie şi incandescente, sonde lambda de o înaltă calitate garantată de mărcile NGK şi Bosch, precum și acumulatori auto XT, TAB și Bosch.

În sortimentul de accesorii auto găsiţi produse ca portbagaje, echipamente de remorcare, cosmetice auto și coliere. În domeniul lichidelor auto veţi găsi toate tipurile de uleiuri ale mărcilor Castrol, ARAL, VAT şi marca noastră proprie XT. Avem de asemenea o ofertă diversificată de lichide de frână, răcire și lichide de curățat parbrizul.

În ceea ce priveşte piesele de caroserie firma ELIT oferă un mix de sortimente ale mai multor furnizori având în comun calitatea standard și preţul accesibil. Dintre numeroasele mărci oferite putem enumera sortimentul larg al firmelor Klokkerholm, Hella, Valeo, DEPO, AVA şi multe altele. ELIT poate satisface cererea de piese de caroserie de la elemente de metal sau plastic la elemente optice, radiatoare și macarale de geamuri.

Domeniul cel mai tânăr şi în plină dezvoltare dintre produse şi servicii, este cel de echipamente pentru service-uri. Partenerii noştri în acest domeniu sunt producători de renume mondial. În prezent puteţi alege produse cum ar fi echipamente de diagnoză, standuri geometrie și echipamente de umplere a instalaţiei de climatizare Bosch, scule de mână HAZET, FORCE şi sortimente legate de întreţinerea acumulatorilor auto.

ELIT – sistemul de distribuţie

Baza sistemului de distribuţie este depozitul central modern din Praga, unde pe o suprafaţă de 12 000 m2 sunt depozitate peste 78 000 de articole în număr total de peste 2 000 000 de piese de schimb. În România depozitul central se află la Bucureşti unde sunt depozitate peste 20.000 de articole. În fiecare zi sunt expediate către punctele de desfacere – filiale, parteneri şi distribuitori ELIT peste 20 000 de piese de schimb. De aici mărfurile ajung de câteva ori pe zi la clienţii din rândul service-urilor auto. Disponibilitatea mărfurilor la depozitul central este de peste 90%.

ELIT – servicii

ELIT poate livra tuturor clienţilor piese de schimb chiar şi de 10 ori pe zi în funcţie de distanţa până la punctul de distribuţie. Pentru comenzi se foloseşte pe lângă metoda tradiţională prin telefon şi un modern catalog electronic online ELIT eCAT. Acesta este util pentru căutarea şi sortarea pieselor auto din sortimentul ELIT după mai mulţi parametri. Este completat cu mai multe servicii integrate cum ar fi sistemul de comenzi online, baza de date a comenzilor şi facturilor care permite exportul şi importul de documente în sistemele contabile curente, MS Excel şi altele.

ELIT – programe pentru clienţi

ELIT România realizează cu succes concepte de distribuţie şi service în colaborare cu cei mai buni clienţi: distribuitori și  service-uri auto care beneficiază de următoarele concepte: DISTRIBUITORI ELIT și PARTENER.

eCat CATALOG ELECTRONIC
Membru al Rhiag Group Rhiag